Drömhem i både hus och lägenhet

Både familjen Bergenholtz och äkta paret Kicki och Lasse behövde tänka till gällande inredning och stil när de flyttade in i sina nya hem. Att anpassa inredning och design efter vad man gillar och vad som funkar i lägenheten eller huset i fråga är viktiga aspekter att ha i åtanke när man ska fixa till sitt drömhem.

På grund av strul med tilltänkt lägenhet och lite tur i ryggen så flyttade familjen Bergholtz in i Turning Torso. Makarna Kicki och Lasse valde också att bosätta sig i Malmö, men tog sig istället an en kolonistuga. Hur de bar sig åt för att få till snygga och personliga hem? Med knep innehållande allt från att köpa design möbler på nätet till att besöka loppisar, bevara och renovera.


Svårinrett med sneda linjer i skyskrapa

malmo_turning_torso75Familjen Bergenholtz bor idag på översta näst översta våningen i byggnaden, vilket är våning 51, och har en fantastisk utsikt över Malmö. Trots lägenhetens fördelaktiga läge och häftiga arkitektur så var den inte helt lätt att inreda. Det var just det som var problemet, de 190 kvadratmeterna, stora fönster och de sneda linjerna, skriver Sydsvenskan. Fördelar med att bo i Turning Torso är förutom det eftertraktade läget att det finns en reception som håller koll på alla som vistas i byggnaden det finns:

  • Gym
  • Vinkällare
  • SPA-avdelning
  • Hotellrum att hyra
  • Festlokal med utsikt över Öresundsbron.

 

Drömmen för många, kan man tycka, men det blir dock desto svårare att få det att kännas som ett personligt hem när det känns väldigt likt ett lyxhotell. Med möbler som inte är helt raka, organiska former överlag och en blandning av designklassiker har Bergholtz skapat en egen unik stil. Men en mix av torkade blommor, 50- och 60-tals möbler, en del loppisfynd, personligt målade tavlor och möbler från bland annat MIO blandas nytt med gammalt och dyrt med billigt för att få till den rätta känslan.

Murrig kolonistuga blev ljust och personligt hem

Ett par som genomgick en stilförändring som i slutändan visade sig vara helrätt är Kicki och Lasse. De bytte från lägenhet och köpte en kolonistuga från 1954, av enda anledningen att det var något med huset som drog. De genomgick en helrenovering men behöll viss stil och detaljer från det gamla, och skapade ett ljust och modernt drömhem med en gammaldags touch. Design från nätet blandas med butiksfynd och Ikeahacks, där man gör om billigare massproducerade möbler till något personligt.