Exklusiva möbler på nätet

Svenskarna köper mer möbler och inredning på nätet än aldrig förr. Men i och med detta ökar handeln med piratkopierade möbler. Folk vill nämligen köpa dyra designmöbler och detta utnyttjar utländska blufföretag.

2992883-shopping-on-the-internet

I Svenska Dagbladet kan man läsa att svenskarna rekordshoppar på nätet och att det som köps mest är mat, byggvaror och möbler. Framförallt är det byggvaror som ökar väldigt mycket och detta tror man är på grund av den inredningstrend som råder just nu. Bygghandeln ökade med 38 procent förra året från året innan och möbelförsäljningen ökade med 34 procent. De företag som svenskarna handlade mest ifrån var just svenska men ungefär var femte e-handelsköp var från ett utländskt företag. På grund av att den svenska kronan har varit låg har utrikeshandeln hållits tillbaka lite.

Tänk efter innan köp

När man ska handla inredning och möbler på nätet gäller det att tänka efter lite innan. Detta gäller speciellt om man ska köpa lite mer exklusiv inredning och designmöbler. Kopior av kända designmöbler har nämligen börjat säljas i en allt större skala i Sverige och då är det framför allt via nätet. I Sydsvenskan kan man läsa att det är många kinesiska företag som utger sig för att vara svenska och som säljer kända designmöbler i falsk upplaga. Varför man tror att handeln med piratkopierade möbler ökar är för att det är väldigt inne med inredning och lite exklusivare möbler just nu. Dessutom är det lättare att luras när man säljer möbler på nätet eftersom kunden inte kan se möbeln med egna ögon innan hen har köpt den.

Köp dyrare möbler

Självklart ska de falska företagen inte hindra en från att investera i bra inredning som är lite dyrare. Många möbelexperter rekommenderar nämligen att man lägger en liten extra slant på att få bra och fina möbler. En expert som gör det är Martin Timell och i Expressen säger han att möbler ska vara dyra eftersom man då inte tröttnar på dem. Han ger tre tips till alla som ska köpa inredning:

  • Ha inte bråttom i valen av möbler.
  • Köp lite dyrare inredning eftersom livet är för kort för att köpa billigt.
  • Anlita ett proffs om du inte kan välja själv.